De weg naar jouw droomleven

Van niets naar een modaal inkomen in zes maanden door het verkopen van je eigen producten via Amazon.

Een gouden tip om tot productideeën voor Amazon te komen

Een vraag die ik vaak krijg is: Hoe vind ik nu interessante producten om te verkopen via Amazon.

In dit artikel deel ik een gouden tip om tot ideeën te komen voor potentieel interessante producten en wel via Amazon (dag)aanbiedingensites.

Je bent zeker bekend met dagaanbiedingensites zoals Groupon en Social Deal. Er bestaan echter ook dealsites die zich specifiek op Amazon richten. Op die sites kun je als Amazon verkoper je producten aanbieden met een zeer hoge korting. Op Amazon zelf staan je producten overigens wel tegen je normale verkoopprijs.

Waarom bieden Amazon verkopers hun producten aan op die dealsites? 

Dat heeft te maken met de zoekmachine van Amazon. Hoe hoog je in de zoekresultaten van Amazon getoond wordt, hangt voornamelijk af van de hoeveelheid verkopen die je realiseert. Hoe meer je verkoopt, hoe hoger je in de zoekresultaten komt. Het maakt daarbij voor Amazon niet uit of je die verkopen met hoge korting of tegen de normale prijs hebt gerealiseerd.

Het doel van het inzetten van de dagaanbiedingensites is in een korte tijd veel verkopen te realiseren en als gevolg daarvan te stijgen in de zoekresultaten van Amazon. Zeker als je een nieuw product lanceert en je heel laag in de zoekresultaten van Amazon komt omdat je nog geen saleshistorie hebt, zijn deze aanbiedingensites zeer interessant.

 

Maar wat heeft dit nu te maken met het vinden van een potentieel interessant product?

Hiervoor moeten we kijken naar het soort verkopers die hun producten aanbieden op die aanbiedingensites. Negen van de tien keer zijn dit namelijk private label verkopers. Lees: verkopers die hun eigen merk producten op de markt brengen die ze bijna altijd in China inkopen. Als ze hun huiswerk goed gedaan hebben zou er veel vraag naar deze producten moeten zijn en de potentiële marge ook interessant moeten zijn.

Een voorbeeld van een dagaanbiedingensite die zich specifiek op Amazon richt is www.vipon.com. Deze site richt zich op alle Amazon platformen ter wereld. Zo kun je bijvoorbeeld selecteren dat je alleen de aanbiedingen van Duitse Amazon verkopers wilt zien.

Een fout die ik veel verkopers op Amazon nog altijd zie maken, is dat als een productidee hebben, gelijk naar alibaba.com gaan om een leverancier te vinden. Ze slaan enkele cruciale stappen over: het bepalen hoeveel vraag er naar een product is en hoeveel je er potentieel op kunt verdienen.

Of er voldoende vraag naar een product op Amazon is, is eenvoudig te bepalen aan de hand van de Jungle Scout Chrome extensie. Met 1 druk op de knop zie je hoeveel vraag er naar een product is.

Stel dat je wilt weten hoeveel vraag er is naar een wasserdichte handyhülle (momenteel op 19 juli het eerste product dat ik zie als ik in vipon kies voor Amazon Duitsland). Je gaat dan naar Amazon en in de zoekbalk type je wasserdichte handyhülle. Als je de resultaten ziet, klik je op het icoontje van Jungle Scout. Je krijgt vervolgens onderstaande scherm te zien.

 

In de kolom Est. Sales kun je het aantal verkopen per maand van de producten op die pagina zien. Zoals je ziet is de vraag naar dit product op Amazon Duitsland echt super hoog. Puur op basis van de vraag zou dit een zeer interessant product kunnen zijn. De volgende stap zou zijn om te gaan kijken tegen welke prijs je dit product in China zou kunnen inkopen.

Met deze techniek alleen heb ik al meer dan eens producten gevonden die een schot in de roos waren.

Meer tips en technieken?

In mijn cursus “succesvol verkopen van je private label product via Amazon” laat ik nog 14 andere Amazon dagaanbiedingensites zien en laat ik je nog 10 andere technieken zien om tot productideeën te komen. Met al deze technieken is het onmogelijk om niet tot goede productideeën te komen.

Ik laat je in mijn cursus niet alleen zien hoe je tot productideeën kunt komen, ik leer je van A tot Z wat je moet doen om van een productidee tot een succesvolle converterende product listing op Amazon te komen. Meer informatie vind je hier.

Heb je vragen stel ze dan onder dit artikel in het commentaarveld.

Op jouw Amazon succes!

Marco

Deel dit artikel met jouw Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, en Twitter volgers  via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Wil je een bewezen successtrategie volgen, bekijk mijn cursusaanbod dan eens.

Vond je dit een waardevol artikel?

Schrijf je dan in om updates en nieuwe artikelen te ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50% Complete

Schrijf je in en mis geen enkele update

Zonder investeringen en taalbarrières verkopen over de grens

Tijdelijk kun je de eerste 10 pagina's van mijn boek GRATIS ontvangen
STUUR MIJ DE EERSTE 10 PAGINA'S GRATIS
close-link

Hoor als eerste wanneer de nieuwe cursusdatum bekend is

ZET MIJ OP DE WACHTLIJST
close-link

Hoor als eerste wanneer de nieuwe cursusdatum bekend is

ZET MIJ OP DE WACHTLIJST
close-link

HOOR ALS EERSTE WANNEER DE NIEUWSTE CURSUSDATUM BEKEND IS
ZET MIJ VRIJBLIJVEND OP DE WACHTLIJST
close-link
nl_NLDutch
nl_NLDutch