Over mij

Ik help mensen om (private label) producten succesvol te lanceren op diverse platformen. Ik richt me hoofdzakelijk op het platform van Amazon vanwege het enorme bereik van potentiële klanten en de uitstekende mogelijkheden die het platform biedt om je producten succesvol te lanceren.

 

ACHTERGROND

Wie ben ik? Ik ben Marco Coninx en geboren en getogen in Maastricht. Inmiddels woon ik al een hele tijd in Eindhoven samen met mijn vriendin en 2 geweldige zonen:-)

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht heb ik een hele tijd met veel plezier bij ABN AMRO gewerkt in diverse functies. Ik heb altijd de ambitie gehad om iets voor mezelf te starten, echter heb ik heel lang “geworsteld” met wat ik dan zou gaan doen. In het voorjaar van 2009 was het idee “opeens” daar: Het starten van een webshop met hoofdzakelijk private label producten.  Samen met mijn broer heb ik toen het vliegtuig naar China genomen om fabrieken te bezoeken en kwalitatief goede producten te vinden. Twee maanden later vertrok de eerste volle container vanuit China naar Nederland.

 

FD GAZELLE AWARDS

Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 20 medewerkers met nog steeds zeer mooie groeicijfers. Een mooie erkenning van het feit dat we op de juiste weg zitten, was het winnen van de FD Gazelle Award voor het snelst groeiende bedrijf van Limburg in 2013.

fotofdgzaelle

AMAZON

In 2011 zijn we begonnen met het verkopen van onze producten via Amazon Duitsland.  Inmiddels verkopen we onze producten succesvol via alle Europese platformen van Amazon. Ook zijn we in juni 2015 gestart met de verkoop via Amazon USA.

Vooral met onze private label producten hebben we veel succes. Ik ben van mening dat het verkopen van private label producten via externe verkoopplatformen zoals Bol en Amazon een zeer interessant verdienmodel wordt de  komende jaren.

 

PRACTICE WHAT YOU PREACH

In 2015 ben ik naast mijn bedrijf gestart met de website Verover Europa. Middels mijn website, boek en cursussen wil ik mensen helpen hun eigen (private label) producten succesvol te lanceren op de diverse externe verkoopplatformen en hun droom om een eigen bedrijf te runnen waar te maken.

Ik leer zelf graag van mensen die wat ze zeggen ook in de praktijk brengen. Daarom geef ik zelf ook graag openheid van zaken. Onderstaand onze omzet op Amazon over de maand Januari 2018 voor respectievelijk Duitsland, UK,  Frankrijk, Spanje en Italië.

 

IN DE MEDIA

BNR Interview (2015)

Beluister interview 

 

NOS Radio 1 Interview (2017)

 

1 vandaag interview (2017)

Link naar artikel op 1vandaag;

https://eenvandaag.atavist.com/amazon

 

Crossborder event (2017)