Hulpmiddelen

Op deze pagina’s vind je tools die je kunnen helpen je Amazon business in een snel tempo te laten groeien. Het zijn tools die ik zelf gebruik in mijn business en mijn Amazon business snel hebben laten groeien. Deze tools zijn niet noodzakelijk om succesvol te worden op Amazon maar kunnen het proces wel enorm versnellen.

 

PRODUCT RESEARCH

Jungle scout Extension

De Jungle scout extension is een product research tool die geschikt is voor Amazon USA, UK en Duitsland. Het vinden van een goed product om te verkopen is vaak een bewerkelijk proces. Met deze tool kun je vele onderzoeksuren besparen. In 1 oogopslag zie je hoe populair een product is en hoe vaak het verkocht wordt.

Aanvulling video:Sinds september 2016 werkt deze tool ook voor Duitsland en UK.

 

Jungle scout web app

Als je nog geen enkel idee hebt welk product je verkopen wilt, kan deze tool je helpen. Ondanks dat deze extensie alleen voor USA werkt, heb je binnen NO time een product gevonden dat op alle Amazon marktplaatsen succesvol kan worden.

 

Keepa

Met deze gratis chrome extensie kun je de bestseller rank van een product gedurende een bepaalde periode volgen. Verder kun je price alerts instellen en zien hoe de prijs van een product zich over een bepaalde periode ontwikkeld heeft. De Keepa – Amazon price tracker add-on voor chrome is gratis te downloaden

Google trends

Met deze gratis tool van Google kun je eenvoudig zien of er een stijgende of dalende vraag naar een product. verder zie je ook eenvoudig of er sprake is van seizoensinvloeden. Erg handig voor bijvoorbeeld je voorraadbeheer.

Price Snoop

Met deze google Chrome add on kun je in 1 oogopslag de prijzen van een product op alle 5 de Europese Amazon platformen zien.

 

ZOEKWOORDENONDERZOEK

Helium10

Deze tool is op dit moment mijn favoriet. De software bestaat uit 10 verschillende functionaliteiten waarvan het genereren van goede zoekwoorden er 1 is.

Ik heb een speciale deal met Helium 10 kunnen sluiten waarbij je levenslang 10%  korting krijgt op ieder abonnement. Gebruik hiervoor de code: MARCO10

Sonar

Dit is een gratis tool kun je eenvoudig kunt kijken voor welke woorden je concurrenten goed scoren in de zoekresultaten.

 

Merchant words

Deze tool geeft je niet alleen zoekwoordsuggesties maar geeft ook aan hoeveel keer de woorden/zinnen daadwerkelijk door Amazon bezoekers worden gebruikt.

Keyword inspector

Het mooie is dat je met keyword inspector precies kunt achterhalen op welke zoekwoorden je concurrenten scoren.

Google keywordplanner

Met deze gratis tool van Google kun je onderzoeken welke zoekwoorden op google vaak gebruikt worden. Je moet wel even een gratis google adwords account aanmaken.

 

PRODUCTOPTIMALISATIE

Splitly

Splitly is de eerste en enige split testing tool gemaakt voor Amazon verkopers. Splitly is een eenvoudige en krachtige oplossing voor het automatisch uitvoeren van A / B-testen op Amazon.

 

PRODUCTSOURCING/INKOOP

Aliexpress

Op deze retailwebsite kun je producten in China bestellen die vaak gratis naar Nederland verzonden worden. Je kunt met ideal afrekenen en per stuk bestellen.  Deze site maakt het heel eenvoudig om met een kleine order te testen of er vraag is naar een product.

Alibaba

Alibaba.com is de groothandel variant. Hier kun je niet per stuk inkopen maar gaat het in grotere hoeveelheden. Wel is hier meer aanbod dan op Aliexpress en liggen de prijzen een stuk lager dan op Aliexpress. Een idee kan zijn om op ali express te starten en bij succes verder te gaan op Alibaba.

 

VERZENDING PAKKETTEN

Parcelparcel

Eenvoudig, goedkoop en snel pakketten versturen per luchtvracht naar Amazon USA. Wanneer je een eerste zending via hun boekt, krijg je 10%
korting
wanneer je de code VeroverEuropa10 in het referentieveld invult.

Freighthub

Een partij die gespecialiseerd is in zendingen vanuit China naar Nederland/België/Duitsland te verschepen via lucht en zeevracht. Ze hebben hele scherpe tarieven en snappen het hele Amazon proces.

Op de eerste zending die je via hun boekt kun je 101 euro korting krijgen met de code Marco101. Maak een gratis account aan en geef deze code door aan je accountmanager en bespaar gelijk 101 euro.

 

 PRODUCTFOTO’S EN TEKSTEN

Fiverr.com

Op deze website vind je mensen die voor 5 usd een opdracht vervullen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je vind er iemand voor. Zelf gebruiken we deze site om teksten voor producten te laten schrijven.

Pixelz.com

Amazon wil dat verkopers foto’s met een witte achtergrond gebruiken en dat de foto’s minimaal 1000*1000 pixels zijn. Via Pixelz kun je goedkoop zorgen dat je foto een witte achtergrond krijgt en dat deze aan de kwaliteitsnormen van Amazon voldoet.

Canva.com

Op deze site kun je zelf eenvoudig banners maken

Textbroker.nl

Deze site gebruiken we al jaren om teksten goedkoop en goed te laten vertalen naar het Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

 

EMAIL FOLLOW UP

Feedbackfive.com

Deze tool zorgt ervoor dat klanten na een aankoop x dagen later automatisch een mail (of meerdere mails)  krijgen met een verzoek om de verkoper of product te reviewen.  Bespaart je veel tijd als je aardig wat orders doet.

Feedbackgenius.com

Deze tool doet hetzelfde als feedbackfive.

Aweber

Aweber is een email marketing provider. Waar je feedback genius en feedback five op Amazon gebruikt om reviews te vergaren, gebruik je aweber om een eigen mailinglijst op te bouwen. Er zijn “legale “manieren om mensen via Amazon op je eigen website te krijgen. Een veel gebruikte manier is door op de verpakking van je eigen product de url van je website te vermelden. Mensen die naar je website komen kunnen dan via een opt-in lid worden van je nieuwsbrief. In je nieuwsbrief kun je dan weer nieuwe producten promoten die men via je eigen website kan kopen. Aweber faciliteert dit en is een goedkoop en gebruiksvriendelijk systeem.

 

PRODUCTREVIEWS

Email follow up tools zoals feedback genius en feedback five helpen bij het vergaren van reviews. Dit heeft echter tijd nodig. Onderstaande 2 manieren kunnen zorgen voor wat extra reviews. Zeker de facebookgroepen werken erg effectief.

AMZTracker

Deze software werkt voor alle Europese Amazon platformen.

 

Ga naar website >>>>> AMZTracker

 

Facebookgroepen

Weliswaar geen tool maar wel effectief om reviews te vergaren. Zie ook volgende artikel dat ik hierover geschreven heb:

4 manieren om productreviews op Amazon te krijgen.

 

AMAZON BUSINESS SOFTWARE

HelloProfit

Met deze tool zie je in 1 oogopslag wat je nu eigenlijk verdient met je Amazon business. Niet alleen zie je je verkopen per product maar ook je sponsored ads, je promoties  en je retouren worden in deze software meegenomen. Je ziet dus wat er nu eigenlijk onder de streep overblijft. Excel sheets zijn vanaf nu overbodig. Deze software zal je veel tijd besparen

Sinds kort is deze software ook geschikt voor de Europese Amazon Platformen. Er geldt nu tijdelijk een proefperiode van 3 weken voor slechts 1 USD.

Bekijk het volgende filmpje voor meer uitleg.

2016-07-17_2002

 

 

 

 

 

 

 

BOEKHOUDING

EASYBILL

Met deze tool kun je een koppeling met Amazon maken waardoor je automatisch facturen kunt aanmaken voor klanten. Zeker als de orders en de vraag naar facturen toeneemt, kan dit je veel tijd besparen.

 

EAN CODES

Wanneer je eigen producten gaat verkopen heb je EAN (European Article Number) codes nodig.

Deze kun je bij diverse partijen aanschaffen. Enkele voorbeelden:

GS1.nl

buyean.nl

 

WEBSITE CREATIE

Shopify

Dit is het snelst groeiende ecommerce platform ter wereld. Mijns inziens gaat deze software groter worden dan magento. Shopify maakt het opzetten van een webwinkel kinderspel. Zonder enige technische kennis kun je een volwaardige webshop in no time live hebben. Geen hoge start up kosten maar alleen een maandelijkse fee. Je kunt de software 14 dagen gratis uitproberen.

 

KOPPELING WEBSHOP

EffectConnect

Als je een webshop hebt en een grote hoeveelheid producten live wilt gooien op Amazon en/of  de orders via Amazon gelijk in je eigen webshop software wilt zien terugkomen, is effect connect de ideale oplossing. Inmiddels doen wij meer dan 1500 orders per maand via Amazon en via effect connect worden deze automatisch in onze webshop software (magento) ingeschoten. Stuur een mail naar info@verovereuropa.nl als je interesse hebt in EffectConnect en ontvang een exclusieve kortingscode van 50 euro.

 

MARGE/KOSTENCALCULATOR

FBA calculator Add-on

Met deze handige gratis chrome extensie kun je eenvoudig berekenen wat de verkoopfee en de fba fee is voor een bepaald product. Op deze manier kun je snel de marge op je product berekenen op basis van verschillende verkoopprijzen.